Bemutatkozás

A tatabányai székhelyű Edutus Főiskola a MÜTF Oktatási Központ első partnere, amellyel – akkori nevén még Modern Üzleti Tudományok Főiskolája – 1998-ban köttetett meg az együttműködési szerződés. Ugyanabban az évben el is indult Romániában elsőként a nappali tagozatos magyar nyelvű közgazdászképzés a székelyudvarhelyi oktatási központban. Az évek során az Edutus Főiskola Székelyudvarhelyen több képzést is indított, ezek közül – a város specifikumának megfelelően – a Kereskedelem és marketing alapképzés bizonyult a legidőtállóbbnak.

Az idő teltével azonban egyre nyilvánvalóbbá vált, hogy a helyi gazdaságnak különféle tudású, képességű emberekre van szüksége. Szembesülve a székelyföldiek irányunkba támasztott igényeivel,  folyamatosan bővítettük oktatási kínálatunkat. Az elmúlt 20 évben a főiskolai oktatás mellett más képzések szervezését is felvállaltuk, így az intézmény egy oktatásszervező és befogadó ernyőszervezetté alakult, mely a MÜTF Oktatási Központ nevet kapta.

Több más magyarországi felsőoktatási intézmény képzése is bekerült oktatási kínálatunkba. 2010 elején kötöttük még a szerződést a győri Széchenyi István Egyetemmel, melynek köszönhetően Vezetés és szervezés mesterképzés folyt Székelyudvarhelyen. 2011 februárjában a Budapesti Gazdasági Főiskolával (ma már Budapesti Gazdasági Egyetem) írtunk alá stratégiai együttműködési keretmegállapodást a Turizmus-vendéglátás alapszak levelező tagozatos képzésének székelyudvarhelyi megvalósításáról. 2013-ban a Pannon Egyetem Georgikon Karával kötött megállapodásnak köszönhetően Vidékfejlesztési agrármérnök szakot indíthattunk, és 2014 őszétől az Óbudai Egyetem Könnyűipari mérnök alapképzés indult el, textil- és nyomdaipari szakosodási lehetőséggel.

Ebben az évben (2018) Kereskedelem és marketing (E-business szakirány), Vidékfejlesztési agrármérnök és Könnyűipari mérnök (Divattermék-technológia / Nyomtatott média-, csomagolástervezés és technológia / Minőségirányítási–rendszerfejlesztő szakirány) alapszakokat indítunk.

A MÜTF Oktatási Központ küldetése: a székelyföldi vállalkozások szakemberigényének kielégítése gyakorlatorientált oktatási módszerekkel, magas minőségi és szakmai munka mellett, ezáltal is elősegítve a székely emberek helyben való boldogulását, így megelőzve a megélhetés érdekében való elvándorlásukat. Az intézmény számára mind a székelyföldi vállalkozó (munkaadó), mind a székely munkavállaló fejlesztése fontos, hiszen együttes fejlődésük a régió fejlődésének alapját jelentheti. Az oktatási központ összes elindított programja ezen fenti kettős célt szolgálja.