Székelyudvarhely kikapcsolódási lehetőségei

Septimia Wellness & Spa

A Septimia szabadidőközpont egyaránt alkalmas kellemes kikapcsolódásra, pihenésre és szórakozáshoz. Főbb szolgáltatások: wellness (úszómedencék, pezsgőfürdők, szaunák, sódézsa, sószoba), szabadtéri úszómedencék, szabadtéri sportpályák (minifoci, tenisz, lábtenisz, röplabda), lovasudvar, Bowling & Pub (hétvégén bulik  és koncertek).
Kép forrása: facebook

 

Fit.Feel Sport & Wellness Club

A Fit.Feel sportközpontban formába hozhatod magad. Főbb szolgáltatások: fitness gépark, group ftness (NiWA Spinning, Alpining, G.i.RO, Dzsamping, Hot Iron, Kettlebell, TRX® Suspension, Core® Tréning,  Zumba, Pilates), szauna park, asztalitenisz, Joga 3 Futsal.
Kép forrása: facebook

 

Kávézók

I. Emelet Kávézó
A Kossuth utca központ felőli végében található első emeleti elegáns kávézó, remek kávékülönlegességekkel.
Képforrás: www.uh.ro

Kalapos
Az I. Emelettel szemben. Nappal kávézó, este kocsma. Időnként koncertek, meccsvetítés, csapoltsörökben a legjobb. Zene: rock, jazz, blues.
Képforrás: www.varosinfo.ro

Teázó 21
Különleges hangulatú harminc férőhelyes teázó.  40 féle tea, teasütemények,  tej, kókusztej, kipróbálható keleti hangszerek.  Kisebb csoportok lefoglalhatják.

Mokka kávéház
Valódi kávézói hangulatot idéz, nyáron hatalmas kerttel.
Többféle és fajta kávéspecialitás, sütemények, melegszendvics, presszókávéból is két fajtát ihatunk. Télen péntek és szombatesti bulik. Zene: MÁSrádió, mr2

G. Pont kávézó
Az egyik legrégebbi kávézó nevű kocsma. Sok asztal, sok ismerős.
Termenként más stílussal találkozunk. A zene: változatos és minőségi. Gyakori akciók. Sok-sok koncert, alternatív bulik.
Képforrás: facebook

Renaissance lounge and restaurant
Exkluzív hely a Kossuth utcában. Stílusa trendi és modern, vendégei kozmopoliták, ételei finomak, mindez halk háttérzenével.
Képforrás: facebook

Elekes kávézó
A városban talán itt találjuk a legtöbb fajta kávét és kávé alapú készítményt. Letisztult stílusú, csendes kávézó.
Képforrás: facebook

 

Pizzázók és Éttermek Székelyudvarhelyen

Ha akarsz egy jó pizzát enni, beülni a csoporttársakkal vagy a haverokkal egy hangulatos pizzériába, a következő helyeken teheted ezt meg:

1. Laguna Pizzázó
A pizzázó kissé eldugott, de viszonylag könnyen megtalálható helyen van, a városi nagy piac szomszédságában, a Junior étteremmel szemben. Az ide látogatók több mint 33 féle pizza különlegességből válogathatnak és a farkas éhes diákok kipróbálhatják a hatalmas méretű party pizzát, mely közel 50 cm átmérőjű.

 

2. Pizza21
A pizzázó a város központjában található. Ez a viszonylag kis étterem kitűnően adja át az igazi kis olasz pizzázók barátságos hangulatát. Érdemes kipróbálni a Quattro Stagionit, nagyon finomra el tudják készíteni. De az összes többi pizza is ízletes.

3. Diabló Pizzeria

Székelyudvarhely egyik legrégebben működő pizzériája, mely a város felső részén található, így akik a közelben laknak nem kell sokat gyalogoljanak, hogy egy jó pizzázóban enyhítsék éhségüket. A Pizzák hagyományos módszer szerint fatüzelésű kemencében készülnek, átadva az igazi olaszos konyha ízvilágát.

4. Oriente pizzázó
Ez a pizzázó ugyancsak a város központjában található, a Pizza21-el szemben. A hely nemrégiben újult fel, melyből egy nagyon kellemes hangulatú rusztikus éttermet varázsoltak. Érdemes kiprobálni a Dinamit pizzát azoknak, akik szeretik a pikánsan magyaros ízvilágot.

Éttermek
Székelyudvarhelyen mindenki talál a maga ízlésének és pénztárcájának megfelelő étkezőhelyet, ahol nemcsak az éttermek által nyújtott különlegességeket lehet kipróbálni, hanem kedvező áron napi menühöz is juthatnak a diákok.

1. Park Étterem és nyári kert
A városi parkban fekvő étterem talán az egyik leghangulatosabb a környéken, főként nyáron, amikor a felújított nyári kertben fogyasztjuk el kedvenc ételünket. A Park étterem nemcsak a gasztronómiának hódol, de a mai kor elvárása szerint az ezzel párosuló életérzés biztosításának is.

2. Gondűző Szálloda és Étterem
A város szívében (a főiskola szomszédságában) található étterem talán az egyik legelegánsabb a környéken, mely meghitt hangulatával képes mindféle gondot elűzni.

3. Gizi Csárda és Fogadó
A helyi sajátosságoknak megfelelően és a hagyomány tükrében kialakult étterem, melynek étel- és italkínálata a helyi és regionális specialitásokra helyezi a hangsúlyt.

 

4. Pethő Étterem
A város alsó felében található Pethő Étterem, az egyik legfelkészültebb a környéken. Illedelmes pincérei – mint szolga a gazdája parancsát – teljesítik, az étkezni vágyó vendégek óhaját, az érkezéstől a távozásig. A helyet gazdagon tálalt ételkülönlegességek, házi specialitások, a helyiség eleganciája, jó hangulata jellemzi.