Szülőknek

Kedves szülők!

Köszöntjük a MÜTF Oktatási Központ felvételi honlapján. Összegyűjtöttünk az Ön számára néhány hasznos információt, mely segítséget nyújthat gyermekének továbbtanulásában.

MÜTF Oktatási Központ
A MÜTF Oktatási Központ egy új képzési módszert kínál a továbbtanulni vágyóknak.  Célunk, hogy támogassuk az erdélyi magyar fiatalok itthon maradását úgy, hogy szülőföldjükön teremtünk számukra továbbtanulási lehetőséget, és olyan gyakorlati tudást adunk át, mellyel könnyen el tudnak helyezkedni a helyi munkaerőpiacon.

2018-ban induló szakok

1. Kereskedelem és marketing (E-business szakirány)
2. Vidékfejlesztési agrármérnök
3. Könnyűipari mérnök (Divattermék-technológia /Nyomtatott média-, csomagolástervezés és technológia / Minőségirányítási–rendszerfejlesztő)


A diploma és az akkreditáció

A MÜTF Oktatási Központban folyó képzések mindegyike a Magyar Akkreditációs Bizottság (MAB) által akkreditált. Az okleveleket a képzést szervező oktatási intézmény állítja ki magyar és angol nyelven, melyeket a Román Oktatási és Kutatási Minisztériumban működő Országos Oklevélhonosító és Egyenértékesítő Hivatal (Centrul Naţional de Recunoaştere şi Echivalare a Diplomelor) automatikusan honosít. Tehát az itt megszerzett diplomák Romániában is érvényesek.


Tandíjak:

  • Kereskedelem és marketing (E-business szakirány) – tandíjas, 1600 RON/félév
  • Vidékfejlesztési agrármérnök – TANDÍJMENTES
  • Könnyűipari mérnök (Divattermék-technológia /Nyomtatott média-, csomagolástervezés és technológia / Minőségirányítási rendszerfejlesztő specializáció) – BSc – TANDÍJMENTES

Egyéb képzési lehetőségek
A MÜTF Oktatási Központ egy Felnőttoktatási irodát is működtet, ahol szakképzésekkel, hobbiképzésekkel, nyelvoktatással és informatikai képzésekkel is foglalkozunk.

Szórakozás és szabadidő
Évente több olyan rendezvényünk is van, amelynek célközönsége a mindenkori MÜTF-hallgatók (is): Gólyatábor (Szakeligazító nap), Gólyabál, Christmas Party, MÜTF Farsang, saját színház: a MÜTF-SGRT Projekt, MÜTF Focikupa, szakmai előadások, könyvbemutatók, vetélkedők, kreativitási versenyek (Más Rádió), koncertek (Más Rádió) stb.
Önmagáért beszél talán, hogy a Sic Card – Székelyföldi Diákigazolványt kiadó Centrum Studiorum Egyesület Diákbarát intézmény díját a MÜTF Oktatási Központ kapta meg.
Székelyudvarhely iskolaváros, így pezsgő diákélet jellemző – számos kulturális és sportintézmény kínálatából lehet válogatni.

Diákmunka
Intézményünk jó kapcsolatot ápol a helyi vállalkozókkal, akik gyakran részmunkát kínálnak hallgatóinknak a vállalatnál, vagy egy-egy kiállítás, termékismertetés alkalmával. A diákok így nemcsak szakmai tapasztalatot szereznek, de kis zsebpénzhez is jutnak.